Goda råd kring parfym

Om du ska köpa dig en ny parfym, men är osäker på vad som passar dig, så är vårt första goda råd att du testar dig fram. En parfym kan lukta gott på en annan person eller i flaskan, men det är först då du testar den på dig själv som du kan avgöra om det är en parfym för dig. En trevlig parfym du kan testa, det är någon av alla de som tillverkas av Parfums de Marly. En av dem är Layton, som är en bärnstensblommig doft som riktar sig till både kvinnor och män och lanserades år 2016.

Parfums de Marlys namn kommer från det franska kungliga residenset Château de Marly, som är beläget väster om det berömda palats- och trädgårdskomplexet Palais de Versailles. Om du vill köpa hem och testa en Parfums de Marly Layton, kolla in Cedvards som säljer denna och en massa andra parfymer.

Hur väljer jag rätt parfym för mig?

Ett praktiskt sätt att utforska olika dofter är att investera i parfymtester, vilka är mindre flaskor som innehåller doften. När det kommer till parfymer, finns det flera faktorer att överväga. Alla typer av parfymer innehåller olika doftnoter, som kan vara naturliga eller framställda på konstgjord väg. En vanlig parfym uppvisar tre huvudsakliga doftnoter: toppnot, mellannot och basnot.

Valet av parfym beror på din personliga smak och vad som passar bäst med din unika kroppskemi.

Testa Parfums de Marly Layton

Mannen bakom denna doft heter Hamid Merati-Kashani som tog fram parfymen. Sedan den lanserades 2016 har den varit mångas favorit. Parfums de Marly Layton är en doft som är både maskulin och ädel, den förhöjer stämningen och ger själen en upplyftande känsla. Layton-doften är stolt, samtidigt som den utstrålar en subtil elegans. Den är kraftfull, men samtidigt raffinerad. Lockande, men ger även en tröstande värme. Det är en doft som passar gentlemannen som njuter av en social och dekadent livsstil.

I Layton-doftens toppnoter finner vi äpple, bergamott och lavendel. Hjärtnoterna inkluderar jasmin, viol och geranium. Basnoterna förenar bärnsten, karamell, vanilj, rosa peppar, guaiacträ och patchouli.